Kan søkemotoroptimalisering hjelpe din bedrift på nett?

SEO står for "Search Engine Optimization" eller søkemotoroptimalisering som det kalles på norsk. Enkelt forklart er det metoder som blir brukt slik at når folk søker etter noe på nett, via Google, Yahoo eller en annen søkemotor, så kommer de mest relevante treffene opp først.

Hvorfor er dette viktig for din bedrift/din nettside?

Tenk deg at du driver et malerfirma. Du har laget en nettside og vil gjerne at den skal nå ut til folk flest. Det er her søkemotoroptimalisering kommer inn i bildet. Hvis siden din er SEO optimalisert, vil det si at når folk søker på malerfirmaer i området firmaet er i, så vil graden av optimaliseringen avgjøre hvor høyt opp på søketreffene din side kommer.

SEO er i bunn og grunn en algoritme som søkemotorer bruker for å sortere og finne frem sider på nettet når noen søker på noe. Her spiller alt på siden din inn;

  • Ord på siden: Rett og slett ordene som blir brukt på siden.
  • Titler/overskrifter: Ordene som blir brukt i titler/overskrifter blir lagt stor vekt på av søkemotorer. Man kan se på det som navnet på en bok, noe som beskriver hva siden handler om.
  • Linker: Linker mellom sider er også vektlagt. Linker til din side fra andre sider (og motsatt) blir sett på som "anbefalinger" for søkemotoren. Jo flere linker det er til din side jo bedre, og linker fra sider som har et godt rykte blir vektlagt mer enn andre sider.
  • Ord i linker: Hvis linken din er skrevet i en setning, så vil søkemotoren koble sammen ordene i setningen og linken, slik at din link blir relevant hvis noen søker på ordene som står i den setningen.
  • Ryktet til siden din: Jo oftere du oppdaterer siden din med nytt innhold, enten da med et nytt blogginnlegg, et tilbud eller annet, og jo flere linker og treff siden din får, jo høyere vil søkemotoren rangere siden din. De sidene som får mye trafikk kommer som oftest høyere opp når man søker etter noe.

Krever det stor innsats å søkeoptimalisere nettsiden din?

Jo bedre SEO siden til deg eller din bedrift har, jo flere treff og bedre markedsført blir siden. Det kreves noe innsats for å optimalisere siden din. Det er desverre ingen snarveier for å få en søkemotoroptimalisert nettside. Vi kommer fremover til å skrive mer detaljerte blogginnlegg om hvordan dere kan begynne med optimalisering av sidene deres.

Har dere ikke tid til dette eller kanskje heller ikke har spesielt lyst, jobber vi i Compile mye med SEO og kan helt sikkert hjelpe dere.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2024 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu