Hvorfor bruke WordPress som webside?

Hva er WordPress?

WordPress er et publiseringsverktøy på nett du kan bruke til å lage webside eller blogg. WordPress er i tillegg til å være gratis, et verktøy som man kan lage alt fra enkle til avanserte websider. Om du er interessert i en enkel blogg, kreves det lite til moderat kunnskap for å designe noe på egenhånd.

Publiseringsverktøyet er bygget av hundrevis av frivillige. Det er tusenvis av plugins og temaer tilgjengelig for å transformere nettstedet ditt til nesten alt du kan forestille deg. Over 60 millioner mennesker har valgt WordPress til sine websider eller blogger.

Hvorfor bruke WordPress som webside (CMS)

WordPress som publiseringsverktøy

Mange klassifiserer WordPress som et verktøy for kun blogging. Selvfølgelig er WordPress et verktøy for blogging, men WordPress har nå blitt den raskest voksende CMS programvaren på markedet. Begrepet CMS står for Content Management System og er en web innholdspubliserings- og styringssystem som gjør at folk uten utviklingsverktøy eller spesiell kunnskap om koding kan lage, sende, og publisere innhold på en webside eller en mobil applikasjon. WordPress er et eksepsjonelt godt CMS system.

WordPress er gratis

WordPress er programvare du finner gratis på nettet, dette betyr at du står fritt til å laste ned, installere, bruke og modifisere. Du kan bruke den til å lage deg en blogg eller en hjemmeside. Det er også åpen kildekode som betyr at kildekoden til programvaren er tilgjengelig for å studere, endre og leke med. Siden WordPress er gratis og kildekoden åpen, har det blitt lagd tusenvis av temaer og plugins, de fleste helt gratis og fritt for deg å benytte.

For å kjøre WordPress trenger du et domene (f.eks www.compile.no) og et webhotell. Det finnes flere gode aktører i Norge og utlandet som tilbyr billig og gode løsninger. Jeg ønsker å trekke frem Proisp i Norge og HostGator i USA som gode alternativer.

WordPress fellesskapet

Siden WordPress har åpen kildekode, har det blitt et fellesskap programvare. Det blir vedlikeholdt av en stor gruppe frivillige der de fleste er interessert i å se det vokse og bli opprettholdt.

Ved å bruke WordPress blir du bli en del av det fellesskapet. Du får gratis støtte fra andre medlemmer av fellesskapet, du kan laste ned gratis plugins og temaer, og etterhvert kan du kanskje bidra med noe til fellesskapet selv i form av støtte eller videre utvikling av WordPress.

WordPress er lett å lære og lett å bruke

WordPress brukes nå av millioner av mennesker og hver dag kommer det nye WordPress nettsteder. Grunnen til at folk raskt tilpasse seg WordPress er fordi det er ganske lett å lære og det er lett å bruke. Forsøker du å få til noe spesielt uten å lykkes, kan et raskt søk på Google gi deg løsningen. Trenger du ytterligere hjelp, er det flere firmaer som jobber med WordPress til daglig som kan bistå med sin kompetanse.

WordPress er søkemotor vennlig

WordPress er skrevet med kvalitets kode og produserer semantisk markup som gjør området svært attraktivt for søkemotorer som f.eks Google. WordPress er fra start av svært SEO vennlig, men du kan gjøre det enda mer SEO vennlig ved hjelp av en WordPress SEO plugin. Det finnes flere å velge mellom, men hver og en av disse SEO pluginene krever en del kunnskap.

Hvorfor ikke velge WordPress?

Det er ingen god grunn til å ikke velge WordPress. Dette er bare noen få gode grunner til å velge WordPress. Når du begynner å benytte det, vil du se at det er en hel del flere gode grunner.

Vi i Compile vil komme med flere blogginnlegg med WordPress som emne. Det skjer mye nytt rundt emnet og det er stadig noen tips og triks vi vil lære bort.

I neste blogginnlegg vil jeg skrive mer om SEO og hva det er.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2024 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu