Er din webside mobilvennlig?

april 22, 2015

Google endrer søkeresultatet på mobile enheter

Fra og med tirsdag den 21. april 2015 endret Google sin søkealgoritme i forhold til søk gjort med mobile enheter. Google vil fremover prioritere websider som er mobilvennlige. Mobilvennlige websider vil si:

  • Navigasjon har blitt forenklet og det er oversiktlig å foreta side valg.
  • Designelementer har blitt komprimert, erstattet eller fjernet for å forenkle bruken.
  • Innholdet på websiden har blitt lagt ut for mobilt bruk.
  • Nettsiden er godt oversiktlig og den passer fint på din mobilskjerm.

Det er selvsagt forskjell på hvor mobilvennlig websiden er, og Google vil sette de beste med høyest rangering.

Hvordan kan jeg se om min webside er mobilvennlig?

Den enkleste metoden for å se om din webside er mobilvennlig er å ta opp mobilen din og søke etter firma eller navnet på din webside. Foran meta beskrivelsen om firmaet ditt eller din webside, vil det eventuelt stå "Mobilvennlig". Bilde under viser hvordan det bør se ut.

Skjermbilde-2015-04-22-kl.-10.15.13

En annen metode er å gå inn på Google sitt test program for mobilvennlighet. Skriv inn hjemmesiden din i søkefeltet og du får raskt svar om siden er godkjent. Bildet under viser hvordan det bør se ut etter webside analyse.

Skjermbilde-2015-04-22-kl.-10.19.46-1024x317

Hva gjør jeg om vår webside stryker i mobilvennlighetstesten?

Google har hjelpesider for å forbedre din webside og gjøre den mer mobilvennlig. Dog krever dette noe kunnskap om webutvikling. Allikevel vil jeg anbefale å ta en titt innom sidene fordi ofte kan det være enkle ting som retter opp i problemet ( kommer mye an på hva websiden er utviklet med og i ).

Har du ingen webutviklingskompetanse eller ikke har tid, er det flere firmaer som tilbyr webutviklingstjenester. Kanskje er det snakk om enkle grep for å gjøre deres webside mobilvennlig, eller kanskje er det uansett på tide å gjøre større forbedringer på websidene deres generelt.

Har dere noen som helst spørsmål rundt dette, ta gjerne kontakt med oss i Compile.

Er det mange som kommer til å få trøbbel med mobilvennlighet?

Antagligvis vil det være millioner av firmaer rundt om i verden som vil lide av at Google endrer søkealgoritmen for mobile søk. Her i Norge antas det uten at jeg har noen sikre kilder på dette, at ca halvparten av alle bedrifter vil slite med websider som ikke er mobilvennlige.

Er det positivt eller negativt det Google har gjort nå?

Jeg tenker at det er veldig kjedelig for de som ikke var klar over at denne endringen kom, siden det betyr med stor sannsynlighet tapt inntekt. Å bli funnet på Google har stor påvirkning på de fleste firmaer i dag. Når det er sagt, synes jeg det er positivt at Google nå tar grep rundt mobilvennlige websider. De aller fleste har i dag en smart telefon og mange bruker denne når de søker etter produkter og tjenester. Sånn sett er det en fordel at det er enkelt å finne frem på websidene og det tar lite tid å finne frem.

Hva synes dere om disse endringene? Har noen fått trøbbel med disse endringene på sin webside? Post gjerne en kommentar.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2023 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu