Contact Form 7 gir uventet feilmelding

mars 3, 2016

«This contact form has a configuration issue»

Har du oppdatert Contact Form 7 til versjon 4.4, er det stor sjanse for at pluginen gir deg en uventet feilmelding.

CF7 feilmelding

Første tanke som slår deg nå er kanskje; får ikke folk kontaktet meg via kontaktskjema!? Krise!

Heldigvis er det sånn at stort sett fungerer kontaktskjemaet allikevel, men jeg vil allikevel anbefale å gjøre en test. Fungerer alt som det skal, kan du om ønskelig la være å lese videre, men har du fått problemer med kontaktskjema eller ønsker du å slippe å se feilmeldingene, finnes det noen "workarounds".

Dette er feilmeldingene du kan oppleve å se

  • This field can be empty depending on user input.
  • This contact form has a configuration error.
  • This email address does not belong to the same domain as the site.

This field can be empty depending on user input.

Feilen ser slik ut:

contact form 7

Denne feilen betyr at det finnes felter i kontaktskjemaet som ikke er påkrevde. Hvis en bruker lar dette feltet stå tomt, kan e-post allikevel bli sendt, men merket som spam av din web leverandør. For å løse dette problemet kan du gå til redigering av kontaktskjemaet, og deretter sette en stjerne (asterisk) ved siden av hvert input felt som krever at brukeren må skrive noe i feltet. Se eksempel:

cf7 solution

Som du ser over er det satt en stjerne (asterisk) bak text og email, noe som gjør at disse feltene blir påkrevde. Dette vil løse denne feilen.

This email address does not belong to the same domain as the site.

CF 7 feilmedling 2

Denne feilen er veldig merkelig, siden du ønsker å fortsette å ha dette oppsettet slik det er. Med dette oppsettet får du navnet til den som sender skjema, samt e-posten til vedkommende. Før eventuelt forfatteren av Contact Form 7 endrer dette, finnes det (så vidt jeg vet) kun en løsning på problemet.

Endre "From" innstillingen i ditt kontaktskjema fra å ha avsenderens adresse til å ha din egen e-postadresse eller en annen e-postadresse fra web leverandøren. Se eksempel:

CF7

Endre <[your-email]> til kontakt@dittdomene.no eller e-postadressen som du mottar meldinger på. Det er også mulig å opprette en ny e-postadresse spesielt for dette formålet, som du f.eks kan kalle "ikke-svar@dittdomene.no". Merk: Du må fjerne [ ], hvis ikke får du nok en feilmelding.

Svare sender

Når du har utført løsningene ovenfor, vil du ikke være i stand til å svare på forespørselen ved å klikke på "Svar-knappen" (Reply) i e-posten. For å omgå dette problemet, må du legge til følgende i "Additional Headers" i innstillingene til Contact Form 7. Se eksempel:

reply-to-your-email

Når du har lagt til dette i "Additional Headers" vil du igjen kunne svare direkte fra e-posten.

Jeg antar at det blir gjort endringer fra plugin forfatterens side, da dette har plaget flere. Jeg har forstått at årsaken til denne endringen hovedsakelig er for å unngå at e-poster havner i spam og man går glipp av viktige e-post. Jeg kommer tilbake med en update om ting endrer seg.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2023 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu