Bli en superhelt på nett med nyttig innhold

Superhelt sa du? I dag kan man faktisk bli superhelt ved å dele nyttig innhold

Nyttig innhold eller content marketing som det heter i USA er skikkelig i vinden. Både store og små firmaer har fått meg seg begrepet content marketing, men jeg vil tro at de fleste er svært usikre på hvordan de skal gå frem med dette. Jeg kommer til å benytte begrepet nyttig innhold istedenfor content marketing i dette innlegget, rett og slett fordi nyttig innhold lettere beskriver hva metoden handler om.

Kortversjonen for å forklare hva nyttig innhold er:

Informasjon og inspirasjon som er til nytte og glede for kundene dine.

Langversjonen:

Å bruke nyttig innhold i markedsføring betyr rett og slett å levere verdifullt innhold og senere konvertere interesserte lesere til å bli kunder. Innholdet må være nært tilknyttet til det du selger. Godt innhold utdanner leseren slik at de etter hvert kjenner, liker og stoler på deg eller selskapet i stor nok grad til å gjøre forretninger.

Innhold forklart med et eksempel: Dersom du selger sko, er det en fordel at du har et nettsted eller en blogg hvor du deler forskjellig nyttig informasjon om sko. Det kan være alt fra nyeste trender eller anmeldelser av joggesko til mosjonister. Jeg som er interessert i å handle sko eller er en ivrig mosjonist, vil ofte benytte Google for å finne informasjon eller en anmeldelse. Om du benytter deg av nyttig innhold på din side, vil jeg med stor sannsynlighet finne ditt nettsted/blogg ved hjelp av Google, vel og merke om ditt nettsted har akkurat den informasjonen jeg ønsker. I tillegg til at du leverer god informasjon, vil jeg sannsynlig bruke din butikk siden jeg liker informasjonen du gir meg gratis. Jeg har med andre ord fått et tillitsforhold til deg og ditt nettsted.

Bli en superhelt

Siden det er veldig få som har kommet i gang med denne typen markedsføring, vil du med stor sannsynlighet bli en superhelt i bransjen din om du tar steget. Ditt firma er kanskje helt ferskt, eller kanskje har du vært med lenge; uansett hva som er tilfellet, det er verken for tidlig eller for sent å komme i gang.

Opprett en blogg om ikke du allerede har en. Vær ikke redd for å skrive, uansett nivå man er på, så blir man raskt god til å skrive nyttig innhold. Lag en plan for hva man skal skrive om, ha klart for deg hvorfor du skriver om det du velger og hvor ofte du skal skrive. Er dere flere enn en, kan dere kanskje dele på oppgavene, og jeg vil også tro at det er flere interesse områder og kunnskapsområder å skrive om.

Superhelt på en dag

Det er ikke sånn at man blir superhelt over natta. Det er litt forskjellige mening om hvor lang tid det tar før denne type markedsføring virker; noen mener at man må opp i 50 innlegg, mens andre mener 100+ for å virkelig se effekt. Jeg mener helt bestemt at de fleste vil merke forskjell om man holder seg til planen og publiserer nye innlegg så ofte man kan. Allerede etter få innlegg som er nyttige, vil folk finne dere.

For å få best mulig effekt av innleggene, kan disse deles via sosiale medier. Er det innhold som man vet er ønskelig for eksempelvis en gruppe på Facebook, kan du trygt dele denne. Regler er som alt annet, man skal ikke oversvømme Facebook og disse gruppene for hyppig. Dette må man nesten føle seg frem til. I tillegg har de fleste sosiale medier nå mulighet for å spre innlegget ved å betale for annonsering. På for eksempel Facebook vil du kunne fremme innlegget mot målgruppen du tror vil være interessert i innlegget du har lagd.

Det kan også benyttes søkemotoroptimalisering på innleggene, slik at disse blir prioritert av Google. En ide kan kanskje være å bruke søkemotoroptimalisering for å bedre de organiske søkene, mens man i tillegg bruker AdWords for ytterligere treff.

Dette ble mye på en gang

Nyttig innhold eller content marketing har sammenheng med flere faktorer som nevnt over, men viktigst av alt er å komme i gang å skrive. Store deler av befolkningen bruker tid på Google for å finne informasjon og utdanne seg før de velger å benytte en tjeneste eller kjøpe en vare. Hvert eneste innlegg du lager, øker sjansen for at nettopp din side får treff. En butikk ingen finner eller har et forhold til, vil få trøbbel med å selge. Dette uavhengig om hvor god tjenesten er produkter er.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2024 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu