9 tegn på at du trenger en ny nettside

Første steg har allerede blitt tatt - du har en nettside. Men den er kanskje utdatert og opprettet medio 2000 - da er det på tide å ta grep og gjøre endringer som er tilpasset 2015. Mye har skjedd på nett og det å promotere seg selv digitalt er ikke et endelig sluttprodukt. Nettsider i dag bør være levende og de må oppdateres jevnlig for å skape interesse og verdi. Din nettside skal representere din bedrift og er bindeleddet mellom dine kunder og det du tilbyr.

Jeg har tatt for meg noen punker på typiske tegn på at din nettside er utdatert og hvis du skulle føle deg truffet her - ja da er det på tide å oppdatere eller eventuelt bygge en ny nettside for deg og din bedrift.

1. Nettsiden din har lite relevant innhold  - Enkelt og greit - dine nettsider har lite relevant innhold. Du har kanskje en kort beskrivelse av firmaet, samt kontakt info og litt om hva dere tilbyr. Her bør man gi litt mer av seg selv og gjøre potensielle kunder kjent med personen(e) bak firmaet. Skape liv og pen utforming med bruk av bilder og firmalogo

2. Nettsiden din mangler en aktiv blogg/nyhetsside - Blogg er for mange kun assosiert med yngre mennesker og useriøst innhold og svada. Men det er så mye mer enn dette. Blogg gir deg muligheten til å fortelle om noe som er relevant for din bedrift og skape en dialog. Her er det viktig å delta i samtalen og lytte til kommentarene som blir lagt igjen. Content Marketing er i vinden, det handler om å gi tilbake for å kunne få noe igjen.

3. Nettsiden din er treig - Finnes det noe mer irriterende enn sider som bare står å jobber uten at noe skjer? 40% vil forlate en side som ikke åpnes innen tre sekunder.

4. Du klarer ikke å oppdatere innholdet selv -  Nettsiden din er utdatert og du har ikke mulighet til å gjøre endringer selv. Nettsidene ble kanskje laget av et familiemedlem for mange år siden og man husker ikke en gang innlogging og passord.

5. Nettsiden din finnes ikke på Google - Prøv å google din bedrift. Dukker den opp på topp 5, eller i det hele tatt? Hvis ikke må man gjøre grep. SEO, Search Engine Optimization eller Søkemotoroptimalisering innebærer å tilpasse innhold og struktur på nettstedet ditt på best mulig måte for at søkemotorer skal rangere det høyest mulig. Dette gjøres på helt bestemte måter, og krever at det følges «regler» for at det skal bli best mulig. Det er heller ingen snarveier for suksess med optimalisering av websider. Google har ikke noe i mot optimaliserte websider, men samtidig har de lagd systemet sitt slik at det luker ut optimalisering de anser som juks. Eksempelvis vil det være innhold som systemet ser at kun er lagd for å få folk inn på websiden, men ikke har noe nytteverdi for folk. Altså vil det ikke lenger være mulig å legge inn software som gjør dette automatisk for deg.

6. Nettsiden har ingen call-to-action - Hvordan skal du få de som besøker dine websider til å faktisk bli kunder? Her må man oppfordre dem til å ta kontakt eller bestille noe fra deg. Det er dette som er call-to-action. Dette kan gjøres med en godt synlig knapp eller et kontaktskjema. En knapp med teksten ¨ Kontakt oss for et uforpliktende møte ¨ Et viktig moment her er å holde seg til én call-to-action om gangen slik at det ikke blir rotete og for mye å forholde seg til.

7. Nettsiden din er ikke mobiltilpasset - Mobiltilpasning kan gjøres på flere måter. Vi har to kategorier av mobile nettsider. Mobilvennlige eller mobil optimaliserte. Dette er sider som kan leses via mobile enheter, men opererer litt forskjellig. Er din webside bygd i for eksempel Flash, vil den ikke falle under disse to kategoriene, da vil den rett og slett ikke fungere på mobile enheter. Mobilvennlige sider leses fint på mobile enheter, men ser ikke alltid pene ut, mens mobil optimaliserte sider er selvsagt mobilvennlige, men er også skreddersydd slik at de både ser pene ut og oppfører seg pent på mobile enheter.

8. Nettsiden din kopler ikke til dine sosiale medier -  Du har i dag ingen mulighet for at dine kunder eller potensielle kunder enkelt skal kunne dele siden din eller viktig innhold i diverse sosiale medier. Du har heller ikke egne innganger til dine sosiale kanaler på websiden. Å gi kunder og potensielle kunder muligheten til å markedsføre deg i sosiale medier er viktig, det er markedsføring du ikke skal være foruten. Du stoler mer på dine venner, enn en dårlig telefonselger.

9. Konkurrentene dine har mye bedre nettsider - Potensielle kunder vil vurdere deg ut i fra dine nettsider. Så hvis din konkurrents nettsider er raskere, bedre organisert og optimalisert, samt har et rikt innhold, vil de heller bli dratt mot deres sider. Men du vet jo at du er bedre enn de, så da må nettsidene representere nettopp det.

Dette er typiske tegn på at du trenger å fornye deg. Skal man som bedrift henge med i tiden og samtidig være konkurransedyktig på alle platformer er det verdt å ta tak i dette. Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi kan ta en uforpliktende prat og se hvordan vi kan hjelpe deg.

Compile jobber med digital markedsføring, og utvikler løsninger tilpasset ditt behov!
Hold deg oppdatert!
Abonner Form (#4)
2024 - Leadjabber, All Rights Reserved
crossmenu